מלוחים

טורטיות כוסמת (מתכון משודרג) 🍀 סטארץ | טבעוני | ללא גלוטן

🍀 🍀 🍀

בין אם אתם מחפשים תחליף ללא גלוטן ללחם או סתם להעשיר את התפריט שלכם באוכל בריא וטעים, הטורטיה הזאת, שעשוייה מכוסמת ירוקה תגרום לכם להתמכרות קשה מהסוג החיובי. ראו הוזהרתם! מתכון משנה חיים לפניכם.

מעדיפים לראות סרטון במקום לקרוא? לחצו כאן!

מה זה בכלל כוסמת?
גרעיניו של עשב המכונה פוליגונום שאינו מהדגנים. הכוסמת אומנם אינה דגן (זהו גרעין של פרי, כמו אגוז), אך מאחר ומייצרים ממנה קמח וגריסים המשמשים להכנת דברי מאפה, נוטים לסווגה עם הדגנים. שימוש בכוסמת כמזון ידוע מזה כ–8000 שנה.

ערכה התזונתי של הכוסמת נחשב לגבוה ביותר. הכוסמת בריאה כי היא מכילה חלבון איכותי ועשיר בחומצה האמינית ליזין. עשירה בסיבים מסיסים ובמינרלים חיוניים כגון אבץ, נחשות, מנגן ואשלגן. מכילה נוגד חימצון הנקרא רוטין שעוזר לחזק את מחזור הדם והוורידים.

מספיק עם החפירות! בואו נכין טורטיות 🙂
הטורטיות מתחילות את חייהן ערב קודם כגרגירי כוסמת ירוקה, לא חומה, ירוקה! הכוסמת החומה עוברת קליה ולכן לא ניתן להכין ממנה את הטורטיות. ניסינו…
יש להשרות 300 גרם כוסמת ירוקה ללילה (אם שכחתם אפשר גם להשרות לשעתיים אבל עדיף ללילה כי כך מתחיל תהליך נביטה שהופך את הטורטיות אפילו ליותר בריאות). לא להתעצל ולמדוד על המשקל כי במתכון הזה חשוב לדייק בכמויות. אל תגידו שלא ידעתם.

IMG_7002
300 גרם זרעי כוסמת ירוקה שהושרו ללילה ונשטפו היטב במסננת
IMG_7003
שימו לב לבקש בחנות טבע כוסמת ירוקה ולא חומה
IMG_7004
נמדוד ב-ד-י-ו-ק 2 ורבע כוסות מים – זה חשוב!
IMG_7005
נוסיף את הכוסמת עם המים לבלנדר חזק – זה לא עובד במעבד מזון רק בבלנדר
IMG_7006
נוסיף 1 כפית מלח ורוד הימלאיה
IMG_7007
טיפ לשדרוג – חופן של בצל מיובש (לא מטוגן)
IMG_7012
נטחן לחצי דקה עד לקבל מרקם של פנקייק
IMG_7013
בשביל להכין את הטורטיות צריך מחבת לפנקייקים – אנחנו משתמשים במחבת מצופה שיש
IMG_7015
המחבת מיוחדת בצורתה ומתאימה להכנת טורטיות
IMG_7017
יש להשתמש במצקת קטנה עם גב שטוח
IMG_7018
יש לחמם את המחבת על אש בינונית – לא אש גבוהה כי זה יהרוס את הטורטיות
IMG_7019
מצקת מלאה בבלילה
IMG_7020
במרכז המחבת החמה
IMG_7021
עם גב המצקת יש "לפתוח" את הטורטיה
IMG_7022
בעדינות וברכות 🙂 אם נהרס יש להנמיך את האש ולנסות שוב
IMG_7023
ואז להתבונן איך הטורטיה מתהווה אל מול עיניכם
IMG_7024
אנחנו משמשים בתרבד דקה מאיקאה שעלה 7 ש"ח
IMG_7026
אחרי שהדפנות מתרוממות ניתן לנתק את הטורטיה בקלות מהמחבת
IMG_7027
ולהפוך באלגנטיות
IMG_7028
ספלאשששש
IMG_7029
אחרי עוד חצי דקה נוריד מהאש ונצנן על רשת
IMG_7030
והנה כל החברה ביחד בצילום קבוצתי
IMG_7031
מצטננות להן בסבבה
IMG_7032
סלפי קטן
IMG_7035
ומה בל חושבת על הטורטיות המשודרגות עם הבצל?
IMG_7036
אני מצוטט – "ואאו"

זהו! פשוט, נכון?…
כמו ששמתם לב אין כאן טיפת שמן! פשוט לא צריך 🙂

ניתן לשמור במקרר עד שבוע ופשוט לחמם כמה שניות לפני האכילה.
כמובן שאפשר להקפיא עד לנצח נצחים וישר מהמקפיא לחמם על המחבת – לדעתי זה יותר טעים אחרי הקפאה!

תכתבו לנו בתגובות איך יצא לכם ונשמח שתשלחו לנו מתכונים מחוץ לקופסא שננסה בעצמנו.

חשבתם שיש רק תמונות? הנה הסרטון…

גם בפייסבוק – גם ביוטיוב – גם באינסטגרם – תמיכה בפרוייקט

57 תגובות בנושא “טורטיות כוסמת (מתכון משודרג) 🍀 סטארץ | טבעוני | ללא גלוטן

  1. באמת שיניתם לי את החיים…אפשר לשדרג עם תוספת של טחינה גולמית…אפשר להוסיף עלי זעטר…ובעיני הכי טעים להוסיף בצל ירוק קצוץ דק
    תודה ובהצלחה

    אהבתי

    1. לאחר נסיונות של עשרות פעמים, גיליתי את סוד ההצלחה. פשוט מושלם. ניסיתע להדיע למרקם שטעמתי באבן גבירול, צמוד ללונדון מניסטור. אז ככה: לאחר שהקוסמת עברה את פעולת הכתישה, שימו אותה בכלי זכוכית וכסו אותה לשעה בניילון נצמד. הכוסמת תתייל לעבור תהליך של החמצה. שימו לב לא לעבור את השעתיים. קבחתן מרקם חלומי עם טעם של פיתה משובחת.

      אהבתי

  2. המתכון אכן שינה את חיינו! מכינים אותו כנעט כל שבוע, לפעמים גם פעמיים-שלוש. אנחנו שמים הרבה הרבה הרבה פחות מלח, בלי בצל מטוגן, וזה משמש כטורטיה, אינג'רה או קרפ, לפי המילוי שמתחשק לנו 🙂

    Liked by 1 person

  3. היי, כבר עשיתי את הטורטיות כמה פעמים והן באמת נפלאות. תודה!
    הפעם הנבטתי את הכוסמת לפני הטחינה, והטורטיה נורא נדבקת לי למחבת, הולכות לפח אחת אחרי השנייה…
    יש לכם מושג למה זה קורה? אולי היה צריך להוסיף פחות מים בגלל ההנבטה?
    ואם התערובת לא מתאימה לטורטיות, יש לכם רעיון מה עוד אפשר לעשות איתה?

    אהבתי

      1. תודה על התשובה 🙂
        אולי כדאי לציין את זה מפורשות במתכון, כי אני מניחה שעוד אנשים עלולים לנסות להנביט..

        אהבתי

  4. רציתי לדעת כמה מים צריך לשים ל400 גרם כוסמת (שזה 2 כוסות)? לפי חישוב זה אמור להיות 3 כוסות מים אבל במתכון אחר מישהי אמרה שזה כוס ורבע מים על כל כוס כוסמת. (שזה אומר 2.5 כוסות)
    אשמח לתשובה:)

    אהבתי

  5. בהחלט מתכון מעולה של טורטיות
    אני קוראת כאן בתגובות שצריך להשרות 8 שעות כאשר במתכון הראשוני אתה מציין שלא צריך .אלה רק שעתיים .
    אז מה הנכון ?

    אהבתי

  6. הי נדבק לסיר ובכלל לא מתרומם בקלות…יצאו גושי בצק מבאסים. גם כשעשיתי דק וגם כשהלמחתי את האש

    אהבתי

  7. היי, מה אתה ממליץ לעשות עם שאריות הכוסית המושרת שלא עברה סלקציה ל300 גרם?
    והאם אפשר לעשות את המתכון בכפולות?

    אהבתי

      1. מתכון פשוט להפליא וטעים. אפילו עוד יותר מוצלח לשים בתנור אחרי שהיו במקרר, קצת יותר פריך… , עשינו על מחבת רגילה עם ציפוי של משהו ויצא מצוין. והדבר הכי לא יאומן, הילדון שלי בן ה-5 וחברתו מהגן (שעל כל דבר אמרה שזה לא טעים לה) טרפו את הטורטיות הללו עם טחינה גולמית ועם סילאן, וביקשו תוספת… ניסיתי גם ופשוט מעדן.

        אהבתי

  8. שלום, הטורטיות בהחלט משנות חיים,
    אנחנו מכינים וממש נהנים
    רק דבר אחד שלא מסתדר לנו זה שהקצוות של הטורטיה ביום למחרת נעשים ממש קשים
    האם יש פיתרון לזה?
    תודה מראש

    אהבתי

  9. היי מתכון מדהים!! האם ניתן להשרות ליותר מ8 שעות? או לחלופין מה אני יכולה לעשות אם השרתי ללילה ואני לא מוצאת זמן להכין אותן ביום המחרת? לשים את הכוסמת המושרת במקרר? במקפיא? אולי להכין את הבלעלה ואז לשים במקרר?
    תודה!

    אהבתי

  10. היי, הזמנתי את המחבת דרך הקישור שפרסמתם. ולצערי כבר פעמיים (היום ולפני מספר שבועות) ניסיתי להכין את הטורטיות. אך ללא הצלחה, הם נדבקות למחבת .. 😦

    אהבתי

  11. האמת אני משתמשת במתכון מעל שמונה חודשים על בסיס יומי גם לבן שאובחן בקרוהן וגם לאיש שלי, מכינה כל פעם 700 גרם עובדת במקביל על 4 מחבתות. מוסיפה כמון, א. שום, זעתר ואורגנו 2 כפיות מכל תבלין לכמות הזאת.
    רוצה לומר לכם תודה מכל הלב.
    פתחתי קבוצה חדשה בפייס שנקראת:" בריא זה מבריא" לבעלי רגישות במעי ,קרוהן קוליטיס ,צליאק ועוד . שם אני משתפת במה שאני מכינה לבן שאותו אני מרפאה בזכות התזונה ללא תרופות קונבנציונליות.
    והתוצאות טפו,חמסה וטאץ ווד מדהימות.
    היום אני הולכת לרשום את המתכון לטורטיות וכמובן קרדיט ותודות יופיעו בפוסט.
    אין כמוכם על מתכונים נפלאים⁦❣️⁩

    כשאני

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s