טיפים, רעיונות והשראה

אורז לבן – אויב או חבר?

🍀 🍀 🍀

כולם מכירים את הקלישאה "מליארד סינים לא טועים" והאמת, שכבר נמאס לשמוע אותה. אבל בנינו, לא מוזר לכם שמליארד (וחצי) סינים אוכלים אורז לבן 3 פעמים ביום כבר אלפי שנים ולפי הספר "מחקר סין" הם יותר בריאים מכולנו?!

כשאני חושב על צלחת אורז לבן (משום מה, המלא לא עושה לי את זה) עם עדשים או תבשיל ירקות מתובל היטב, הפה שלי מתמלא ריר וכל מה שאני יכול לחשוב עליו זה להגיע הביתה ולבשל אורז!
בואו נודה בזה…אורז זה טעים! במיוחד שהוא לבן! ולא רק הסינים חיים עליו, אורז הוא הדגן השלישי הנאכל ביותר בעולם!

248

לפי ויקפדיה:
אורז (שם מדעיOryza) הוא דגן המשמש כמזון העיקרי עבור יותר ממחצית אוכלוסיית העולם. גידול אורז מתאים במיוחד למדינות עניות, אף על פי שגידולו מצריך עבודה רבה ומים רבים להשקיה, מכיוון שניתן לגדל אותו למעשה בכל מקום, גם בצלע הר תלול. אורז הוא הגידול השלישי בתפוצתו בעולם, אחרי תירס וחיטה[1].
הקישור לערך

אז למה יצא לו שם כל כך רע? למה מזון שחיים עליו עמים שלמים מקבל דימוי כל כך רשע וזדוני?

אז האמת שתלוי את מי שואלים! הדעה במיינסטרים היא שאורז לבן מעלה את הסוכר בדם ואף עלול לגרום לסכרת לכן יש להמנע ממנו בכל מחיר. והאורז המלא? הוא בריא יותר בשל הסיבים שלו שמאיטים את ספיגת הסוכר בדם אבל…יש בו ארסן! לכן יש להמנע לחלוטין!

וכך בוחרים אנשים רבים להוציא את האורז מהתזונה שלהם ו-ח-ב-ל!

אז לפי דר' מקדוגל המפורסם בשל ספרו "פתרון העמילן", לא רק שאורז בריא! הוא גם מרפא סכרת ועוד מגוון מחלות אחרות…

אז מה הולך פה?!
בואו נעשה סדר…

100 גרם אורז לבן לא מבושל מכיל 336 קלוריות שמקורן ב 78.6% פחמימות 6.9% חלבון ו 0.6 גרם שומן.

פחמימות זה סוכר, לא?…לא כל הפחמימות הן אותו הדבר!

הפחמימות שבאורז (כמו בכל דגן, קטניה או שורש) מקורן בעימלנים. עמילנים הם שרשראות ארוכות של גלוקוז (מולקולת סוכר) שהגוף שלנו מפרק בקלי קלות והופך לאנרגיה זמינה (המוח שלנו מתקיים על גלוקוז!) לכן, עמילן הוא הדלק הזמין ביותר לגופינו, אז איך הוא הפך לאויב של כל כך הרבה אנשים?
הבעיה היא לא בעמילנים, הבעיה היא שמוסיפים שמן לעמילנים! כן כן… הכל בסדר עם הסוכר בדם עד שמוסיפים שמן לאוכל. וכשאני אומר שמן אני מתכוון לשמן זית, שמן קוקוס, שמן קנולה, שמן חמניות וכו' וכו'…

בטבע אין דבר כזה שמן. יש מזונות מלאים המכילים שומנים כמו אבוקדו, אגוזים וכו'…אבל שמן? אין דבר כזה! והשמן הוא הגורם לסכרת ולא הסוכרים. איך? אני אסביר 🙂

דמיינו כוס מלאה בגולות (כן כן גולות כאלו שפעם היו משחקים), עכשיו דמיינו שאתם ממלאים את הכוס גולות הזו במים. כל הגולות ירטבו נכון? נכון. עכשיו תוציאו את הגולות ותייבשו אותם. אפשרי? בהחלט…בלי בעיה.

עכשיו בואו נעשה אותו הדבר…עם שמן… נראה אתכם מורידים את השמן מהגולות בלי מסיר שומנים כימי. בלתי אפשרי.
זה מה שקורה בגוף שלנו כשאנו אוכלים שמן. הוא מצפה הכל. מהפה ועד פי הטבעת. פה חשדתי! השמן מצפה את דפנות התא ומונע מהגלוקוז להכנס ולהפוך לאנרגיה זמינה, מה שגורם ללבלב להפריש יותר אינסולין (ההורמון שאחראי על ויסות הסוכר בדם), כי תאמינו לי שהגוף שלכם לא רוצה סוכר מיותר בדם. שנים על גבי שנים של הפרשת אינסולין מוגברת שנגרמת בשל עודף ש-ו-מ-נ-י-ם בתזונה לא סוכרים, גורמים בסופו של דבר לתשישות לבלב – סכרת מסוג 2.

אז רגע?! זה לא אשמת האורז? הפסטה? התפוחי אדמה?…זה הקילו שמן זית ששמתי בסלט כל יום?! כן!
הנה סרטון מרתק על שמן זית

ומה לגבי אגוזים ואבוקדו? מזונות מלאים שומניים הם מקור טוב לשומן איכותי כי הגוף שלנו צריך שומן למגוון רחב של פעולות חשובות בינהם ייצור הורמונים. השומן מוגן בתוך הפרי, הירק או האגוז (במידה ואיכסנו אותו בתנאים נכונים ולא חיממו אותו) ולכן הוא לא מפריע לספיגת הסוכרים בדם ואולי אפילו תומך בספיגה. בטבע יש זיתים ולא שמן זית..ויש סיבה טובה לכך. נקודה למחשבה.

אל תאמינו לכל מה שהמפרסמים מספרים לכם, הם רוצים את הכסף שלכם ולא איכפת להם מהבריאות שלכם. תפעילו את ההגיון הטבעי והבריא שלכם!

אז למה אני כותב את המאמר הזה? חשוב לי לשתף את החוויה האישית שלי. החיים שלי השתנו לחלוטין מאז שהוצאתי את השמנים מהתזונה שלי. מעבר לירידה במשקל, אני יכול לאכול ולשבוע מבלי להרגיש עייף ומותש מהאוכל. אחרי שבוע ללא שמן הבנתי איך גורם כל כך קטן שלא ייחסתי לו שום חשיבות ואפילו חשבתי שהוא בריא! הוא הגורם המפריע בתזונה שלי.

איש איש באמונתו יחיה ואין אני מנסה לשכנע אף אחד לעשות כמוני, רק לבדוק על עצמו מה נכון עבורו 🙂

שלכם,
עמית אור-מצליח
נטורופת אוטודידאקט

לגבי הארסן באורז…

חזרה לעמוד הראשי

3 תגובות בנושא “אורז לבן – אויב או חבר?

  1. הי עמית ובל,
    יש לכם פוסטים וסרטונים מעניינים וחביבים….(למרות שנעלמתם קצת מהיוטיוב וחבל….)
    בכל מקרה, הייתי רוצה שתעשו איזה סרטון בו אתם מראים איך אתם מבשלים אורז טעים ללא שמן כלל, האם הוא לא יוצא דביק וגושי?
    תודה רבה
    ורדית

    אהבתי

  2. נכונה האמירה שאין שמן בטבע, אבל גם אין אורז מקולף בטבע. בטבע הכל מגיע בשלמותו, אז אני מעדיפה מזון מלא ככל שאפשר ופחות מקולף. אבל קשה לדעת מה עדיף, מרוב מידעים סותרים.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s