מלוחים

קציצות "כמו פלאפל" 🍀 סטארץ | טבעוני | ללא גלוטן

🍀 🍀 🍀

אחד המתכונים הכי וותיקים שלי שעברו הכי הרבה שינויים (וכנראה עוד יעברו). אני אוהב קציצות 🙂 אז לפחות שיהיו טבעוניות, לא גלוטן וללא שמן!

תמונה קטנה ליוטיוב

מתכון ל 30 – 35 קציצות:
150 גרם כוסמת ירוקה
150 גרם עדשים שחורים
*להשרות אותם ביחד ללילה ובבוקר לסנן ולשטוף.

תבלינים:

1 בצל חי בינוני

2 כפיות שום גבישי

1 כפית כמון (לא חובה אם לא אוהבים את הטעם)

3 כפיות פפריקה מעושנת (או מתוקה אם אין מעושנת)

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל חריף (לא חובה)

1.5 כפיות מלח הימלאיה ורוד

2 כפיות סובין פשתן או פשתן טחון

1 כף גדושה רסק עגבניות ללא סוכר

1 כף גדושה רסק תפוחים ללא סוכר

חצי כוס מים (למרות שלא מופיע בסרטון כדאי להוסיף בשלב הטחינה של כל המרכיבים זה יעשה את הקציצות יותר רכות)

אפשר להוסיף צרור כוסברה או פטרוזיליה (לא חובה)

שומשום מלא לקישוט

*לחמם תנור ל180-200 מעלות.
*לטחון הכל במעבד מזון.
*לסדר קציצות על מגש אפייה.
*לפזר שומשום מלא מעל כל קציצה.
*לאפות כ 10 – 15 דקות.
*להגיש עם רוטב 🙂

Sequence 08.00_05_54_03.Still008Sequence 08.00_06_33_24.Still007

הוראות ההכנה:

גם בפייסבוק – גם ביוטיוב – גם באינסטגרם – תמיכה בפרוייקט

8 תגובות בנושא “קציצות "כמו פלאפל" 🍀 סטארץ | טבעוני | ללא גלוטן

      1. יקרים מה דעתכם על חילבה בתזונה? ומה הייתם ממליצים לי לאכול במקרה שאני מניקה שני צמודים מדהימים כבר קרוב ל3 שנים 🙂 )אגב אתמול זרקתי את כל תוספי התזונה שלי אומגה 3 וברזל! רק נשארו לי קפסולות החילבה והספירולינה) בבקשה חייבת עצה שלכם. שירן

        אהבתי

      2. אגב טיפ לשדרוג הפסטו ההורס שלכם.
        במקום מלח לשים אצות ווקאמה יש להן את המליחות מהים וזה ממש הופך את הפסטו לקייצי ורענן יאמי האיטלקים פה נגנבו על זה
        תודה!

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s