רטבים וממרחים

איך להכין טחינה בייתית מזרעי שומשום מלאים

🍀 🍀 🍀

כולם אוהבים טחינה! (טוב נו כמעט כולם)… הטחינה הגולמית שאנחנו קונים בסופר ובחנויות הטבע מגיעה ממקורות מפוקפקים וגם הטחינה שנחשבת מאוד איכותיות ובריאה יושבת במחסנים ועל המדפים שבועות וחודשים.
אישית? אנחנו כבר נגמלנו מטחינה מהסיבה הפשוטה שמדובר בעיקר בשומנים מסוג אומגה 6 שקיימים כמעט בכל מקור שומני מהצומח ואינה מכילה בכלל אומגה 3. בנוסף, תהליך החימום משאיר סימן שאלה גדול סביב יציבות השומנים והאיכות שלהם.
השילוב של הסידן והברזל (שמפריעים אחד לשני להספג במעי הדק) הפכו את הטחינה לפינוק של פעם ב…ולא חלק מהתפריט היומי שלנו.

אם בכל זאת אתם בוחרים לאכול טחינה אנחנו ממליצים שתכינו אותה לבד בבית מזרעי שומשום מלאים טריים.

המתכון:
1 כוס זרעי שומשום מלאים אורגנים אשר הושרו במים ל 5 דקות ונשטפו היטב.
יש לייבש אותם על מחבת חם תוך כדי ערבוב תמידי עם כף עץ עד שהם מתיבשים לחלוטין
ונקלים קלות (להזהר לא לשרוף אותם) זה לוקח כ 5-7 דקות תלוי בחום של המחבת.
לאחר מכן להניח בצד שיתקררו מעט לפני הטחינה.
בבלבד מהיר נטחן:
את השומשום הקלוי שלנו ביחד עם…
2 שיני שום טריות (אפשר בלי, אפשר פחות, אפשר יותר)
1 כפית מלח (הימלאה ורוד או שחור)
מיץ סחוט מלימון אחד בינוני
2 כוסת מים (ניתן לשנות את כמות המים לפי טעמכם האישי)
אפשר להוסיף קצת כמון טחון (לא חובה)

לטחון כ 60 שניות על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק.

זהו! מוכן 🙂 ניתן לשמור בקירור 3-5 ימים.
לבריאות!

להוראות ההכנה צפו בסרטון

אם אתם אוהבים את מה שאנחנו עושים נשמח שתתמכו על ידי תרומה

לפי יכולת הכיס ורוחב הלב 🍀 תודה!

⬇️  ⬇️  ⬇️כפתור תרומה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s