טיפים, רעיונות והשראה

איך לבשל בלי שמן…ולא להרגיש בחסרונו יותר לעולם!

🍀 🍀 🍀

איך לבשל בלי שמן ולא להרגיש בחסרונו יותר לעולם!

במה יש 120 קלוריות לכף ו 100% שומן?

הנה רמז: אין בו סיבים, אין בו מים והוא חסר כל ערך תזונתי.

כן, הוא נמצא בהכל ורוב האנשים אפילו לא יכולים לחשוב על לבשל בלי להשתמש בו! ניחשתם נכון – זה שמן.

במקרה ואתם לא יודעים, שמן הוא מוצר מעובד מאוד. אם הייתם יודעים מה נדרש כדי להפיק שמן, ספק אם הייתם קוראים לזה בסוף התהליך "מזון". מעבר לכך, שניה אחרי שמסיימים להפיק את השמן, מכל סוג שהוא…הוא מיד מתחיל להתחמצן.

למקרה שתהיתם…מדובר בכל סוגי השמנים ללא יוצא מן הכלל! גם שמן זית ושמן קוקוס ה "מהוללים".

האם ידעתם שצריכה של שמן פוגעת בתפקוד האנדותל? (התאים המרכיבים את הקירות הפנימיים של כלי הדם) משמעות הדבר היא שהשמן מאט את זרימת הדם ב 32% לאחר ארוחה ותורם להצטברות הפלאק בכלי הדם (טרשת עורקים).

לפניכם סרטון המראה מה קורה לדם לפני…ואחרי ארוחה שומנית!

השומן והקלוריות הם לא הסיבות היחידות למה כדאי לנו להפסיק לצרוך שמן. בנוסף (וזה בוודאי יזעזע אתכם) אתם לא צריכים שמן בבישול שלכם. אינכם זקוקים לו לא בשביל הטעם, לא בשביל המרקם ואפילו לא בשביל למנוע מהאוכל להדבק למחבת.

הנה כמה שיטות שיעזרו לכם להחליף את השמן בבישול:

אפיה וצלייה – שמן עוזר לתת לאוכל את הגוון החום, אך הוא לא הכרחי לגוון וגם לא לפריכות. הירקות יקבלו גוון חום בבישול איטי. אם אתם רוצים פריכות כמו למשל צ'יפס תגבירו לחום הכי גבוה דקה או שתיים לפני סיום. כמובן שמומלץ להשתמש בנייר אפיה על מנת למנוע הדבקות.

"מטגנים" ומערבבים – כשאתם רוצים לטגן ירקות, מים וציר ירקות יכולים לעשות עבודה הרבה יותר טובה משמן. שימו קצת מים/ ציר ירקות למחבת או סיר, תוסיפו את הירקות ותערבבו כל הזמן כדי שהירקות לא ישרפו. את התבלינים, כמו תמיד, כדאי להוסיף בסוף.

אידוי – זאת השיטה הכי פשוטה להכין אוכל. אין לכם סיר אידוי, ניתן לאדות גם על רשת אידוי או פשוט לבשל בסיר רגיל עם מעט מים או ציר ירקות רק כדי לחסות את תחתית הסיר ולהביא לרתיחה. השאירו את הירקות לעוד כ 10 דקות בסיר. בתום האידוי/ בישול הוסיפו את התבלינים, הגישו בצלחת יפה ובתיאבון !

מה לגבי תחליפי שמן?

מים וציר ירקות הם התחליפים הכי טובים לשמן בבישול. בבישול נטול שמן מרגישים את הטעם עשיר של התבלינים באוכל. במאפים ניתן לשים רסק תפוחים לא ממותק או בננה. זה ממתיק את המאפה ומספק את הלחות הנדרשת.

זה אולי נראה לכם מוזר לבשל בלי שמן ויתכן שיקח קצת זמן כדי להבין ולדת איך ליישם זאת בצורה הנכונה, כמו למשל לטגן על מים או איך למנוע מהאוכל לא להדבק למחבת/סיר ולמצוא את התבלינים המתאימים אבל ברגע שתלמדו לבשל בלי שמן, לא תבינו איך עד היום אכלתם אוכל ספוג בשמן.

למגוון מתכונים טעימים ובריאים – טבעוני, ללא גלוטן וללא טיפת שמן. בקרו בערוץ יוטיוב שלנו 🙂

ד"א – כל המתכונים באתר הזה נטולים שמן!

אם אתם אוהבים את מה שאנחנו עושים נשמח שתתמכו על ידי תרומה

לפי יכולת הכיס ורוחב הלב 🍀 תודה!

    כפתור תרומה

מקורות:

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s